Aspargessuppe med grøn pesto

Aspargessupe med grønkålspesto

Det skal du bruge:

  • 50 g flydende margarine
  • 50 g mel
  • 2 dåser hvide aspargessnitter
  • 1 l hønsebouillon (evt. 1 l vand og 2 terninger)
  • 250 g grønne asparges, i stykker
  • 1-2 dl fløde 13%
  • Salt og friskkværnet peber

 

Croutoner:

  • 3 spsk. flydende margarine
  • Daggammelt brød i tern eller grove stykker
  • 1 fed knust hvidløg
  • Salt

 

Grønkålspesto:

  • 2 dl skyllet og tørret grønkål (kan du ikke finde frisk grønkål, kan du bruge lige dele frisk basilikum og frisk persille)
  • 1/2 fed knust hvidløg
  • 25 g hakkede mandler
  • 25 g parmesanost
  • 2 spsk. flydende margarine
  • Salt og friskkværnet peber

 

Sådan gør du:

  • Pisk flydende margarine og mel sammen i en varm gryde til det ikke klumper.

 

  • Tilsæt vandet fra aspargesene samt bouillon lidt ad gangen, mens du pisker. Lad det koge i 10 minutter og tilsæt fløde.

 

  • Smag til med salt og peber og tilsæt aspargessnitterne og de grønne asparges i mindre stykker. Lad suppen simre i 5 minutter.

 

Croutoner:

  • Læg brødstykker i en metalbradepande og bland dem med margarine og hvidløg.

 

  • Bag i en 200° forvarmet ovn til de er gyldne og sprøde (ca. 10 minutter).

 

  • Lad dem køle af på køkkenrulle og drys med lidt salt.

 

Sådan laver du grønkålspestoen:

  • Kom alt i en blender eller foodprocessor og blend til en ensartet masse.

 

  • Tilsæt evt. lidt af kogevandet, hvis pestoen bliver for tyk.

 

  • Smag til med salt og peber.

 

Suppen anrettes:

Fordel suppen i tallerkener og top med croutoner og klatter af grønkålspestoen.