Kylling i karry med kokos

Kylling i karry med kokos

Det skal du bruge:

  • ca. 600 g kyllingefileter i skiver
  • Flydende margarine til stegning
  • 1 hakket løg
  • 2 fed hvidløg, presset
  • ca. 3 tsk. god karry
  • 1 gul peberfrugt i tern
  • 2 gulerødder i halve på langs
  • 1 stor kartoffel (eller 2 alm.) i grove tern
  • 3 dl multifrugt juice (eller ananasjuice)
  • 1/2 terning hønsebouillon
  • 1 dåse kokosmælk (400 g)
  • Salt og peber
  • 250 g jasminris

Tilbehør:

  • 150 g champignons
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • Flydende margarine
  • Salt og peber

 

Sådan gør du:

  • Skær kyllingebrystfileterne i strimler og brun dem i flydende margarine. Tag dem op i en skål og dæk med stanniol.

 

  • Kom løg og hvidløg i gryden og lad det snurre til løgene er klare. De må ikke brune. Tilsæt karry, peberfrugt, gulerødder og kartoffeltern og lad det simre ca. 2 minutter. Tilsæt juice, bouillonterning og kokosmælk og lad saucen koge med middel varme mens du koger risene som beskrevet på pakken.

 

  • Kom saucen i en blender og lad den blende, til den er helt jævn. Hæld den tilbage i gryden og tilsæt de stegte kyllingestrimler.

  • Lad retten simre ca. 5 minutter.

Sådan tilberedes champignon, forårsløg og peberfrugt:

  • Rens champignons og forårsløg og skær peberfrugt i strimler.

 

  • Skær champignons i kvarte eller halve og forårsløg i mindre stykker.

 

  • Varm flydende margarine godt op på en pande. Tilsæt svampe og rist dem gyldne. Drys med salt og peber og kom dem i en skål.

 

  • Kom peberfrugt og forårsløg på panden og rist dem ganske kort. De skal være helt sprøde.

 

  • Kom peberfrugterne og forårsløgene i en anden skål og server som tilbehør til risen og den dejlige kylling i karry.